YKS Nasıl Çalışılır?
Kategorilerimiz
06 EKİM 23
Devamını Oku

27 EYLÜL 23
Devamını Oku

06 KASIM 22
Devamını Oku

06 KASIM 22
Devamını Oku

YKS Nasıl Çalışılır?
Blog Yazarı Serap ILGINBlog Tarihi 11-09-2022

YKS Nasıl Çalışılır?

YKS çalışmak için YKS konularını kapsamlı şekilde öğrenmeli ve derslerin yaşamımızdaki yerini kavramalısınız. Dersin mantığını anlayarak karşınıza çıkan farklı soru tiplerini kolayca çözebilirsiniz. YKS çalışmak için planlı olmanız da gerekir. Bunun için kendinize bir ders çalışma programı hazırlayabilirsiniz.

YKS çalışmak için uygulanacak yöntem ve taktikler yukarıdakilerle sınırlı değildir. YKS hazırlık sürecinde etkili bir şekilde ders çalışmak için yapılacakları sizler için listeledik. Bu rehberi inceleyerek YKS hazırlık sürecinizi daha etkin hale getirebilirsiniz. 

YKS Konularına Nasıl Çalışılır?

YKS konularına çalışmak için şunlar yapılmalıdır:

  1. YKS konularına yönelik ders programı hazırlayın.
  2. YKS konularını ezberlemeden öğrenin.
  3. Konu çalışırken şekil ve kavram haritası kullanın.
  4. Bol test çözün.
  5. Çıkmış soruları inceleyin.
  6. YKS denemeleri çözün.
  7. Düzenli aralıklarla konu tekrarı yapın.

1. YKS Konularına Yönelik Ders Programı Hazırlayın

YKS çalışmak için öncelikle bir ders programı oluşturun. YKS ders programınızı oluştururken YKS konuları ve soru dağılımı tablosuna göz atabilirsiniz. Bu sayede hangi konulara daha detaylı çalışmanız gerektiğini görebilirsiniz.

Ders çalışma programınızı oluştururken hem konu tekrarı hem de soru çözümü için vakit ayırmaya çalışın. Ders programınızı vereceğiniz molaları da hesaba katarak hazırlayın. Programa düzenli bir şekilde uymaya özen gösterin.

2. YKS Konularını Ezberlemeden Öğrenin

YKS derslerine çalışırken konuları ezberlememeye çalışın. Sözel dersleri dahi ezberlemeyin, her dersin günlük yaşamdaki önemini anlamaya özen gösterin ve derslerin mantığını kavramaya çalışın. Özellikle Kimya, Coğrafya, Fizik gibi derslerde günlük yaşam ile bağ kurarak konuları öğrenmeye dikkat edin.

 

 

3. Konu Çalışırken Şekil ve Kavram Haritası Kullanın

YKS konularına çalışırken şekil ve kavram haritası kullanın. Özellikle bilgi ağırlıklı derslerde konuları öğrenmek için zihin haritası oluşturmak işinize yarayacaktır. Zihin haritası tekniği aracılığıyla konuları daha kolay bir şekilde öğrenebilir ve daha uzun süre aklınızda tutabilirsiniz. Böylece YKS hedeflerinize ulaşmak sizin için daha kolay olacaktır.

4. Bol Test Çözün

YKS konularına çalıştıktan sonra bol bol test çözün. Soru çözerken süre tutun ve turlama tekniğini uygulayın. Başka deyişle test çözerken yapamadığınız sorular olduğunda bu sorularla vakit kaybetmeyin ve diğer sorulara geçin. Bu tekniği soru bankasındaki testleri çözerken ya da deneme çözerken uygulayabilirsiniz.

Üniversite sınavına çalışmak için farklı kaynaklardan soru çözmeye dikkat edin. Bu sayede farklı soru tiplerini görmüş olursunuz ve çalıştığınız konunun mantığını daha kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

5. Çıkmış Soruları İnceleyin

Soru çözümü aşamasında testleri çözdükten sonraYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)çıkmış sorulara da bakın. ÖSYM’nin sınavda hangi tarz sorular sorduğunu anlamak için önceki yıllarda çıkmış soruları çözmeniz önemlidir. Bu soruların bir araya getirilmesiyle oluşturulan denemeleri de çözebilirsiniz. Böylece sınava etkin bir şekilde hazırlanmış olursunuz.

6. YKS Denemeleri Çözün

YKS çalışma sürecinde deneme çözmeniz de son derece önemlidir. YKS denemeleri çözerek eksik olduğunuz konuları tespit edebilir ve sonrasında bu konulara çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

YKS denemelerini çözerken kronometreden süre tutun ve bu esnada turlama tekniğini uygulayın. Bu taktik, sizin soruları daha hızlı çözmenizi sağlayacak ve dikkat becerinizi geliştirecektir. Böylece YKS’de daha kolay bir şekilde hedefinize ulaşmanız mümkün olacaktır.

7. Düzenli Aralıklarla Konu Tekrarı Yapın

YKS denemeleri ile bilgi eksikliği yaşadığınız alanları tespit ettikçe bu konuları tekrar öğrenin. Tuttuğunuz notları kullanarak konuları tekrar edin ve kavram haritalarından yararlanarak bilgilerinizi daha kalıcı hale getirmeye çalışın. Ders programınızda mutlaka konu tekrarı için de yer ayırın.

 

 

YKS Nasıl Fullenir?

YKS’yi fullemek için YKS konularını detaylı şekilde öğrenin, derslerin günlük yaşamla ilişkisini ve mantığını kavramaya çalışın, farklı soru tiplerini inceleyin. YKS’yi fullemek için bol bol soru çözüp konu tekrarı yapın ve ders çalışırken zihin haritalarından yararlanın.

Siz de "YKS nasıl halledilir" diye merak eden öğrencilerden biriyseniz ilk olarak konuları ezberlemeden öğrenmeye çalışmanız gerektiğini bilmelisiniz. YKS’yi halletmek için düzenli ders çalışmalı, soru çözümleri yapmalı ve deneme çözmelisiniz. Hangi ders olursa olsun yapamadığınız soruların çözümünü öğrenmelisiniz.

YKS Netleri Nasıl Arttırılır?

YKS konularına çalışıp YKS konularına dair test çözüp konuları bol bol tekrar ederek YKS netlerini arttırmak mümkün. YKS netlerinizi arttırmak istiyorsanız TYT ve AYT derslerinin mantığını anlamaya çalışmalısınız, ezber yaptığınızda bilgiler kısa süre içerisinde zihninizden silinecektir.

YKS netlerinizi arttırmak istiyorsanız soru çözümlerinin ardından yapamadığınız soruları bilen kişilere sormalısınız. Ardından kendinize bir defter tutup bu soruları kaydetmelisiniz. Düzenli aralıklarla defterinize bakıp bu soruları tekrar kendi kendinize çözmeye çalışabilirsiniz. Bu sayede daha hızlı ilerleme kaydetmiş olursunuz ve yeni soru tiplerine daha kolay aşina olabilirsiniz.

Evde Üniversite Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Evde üniversite sınavına hazırlanmak için soru bankaları, konu anlatımı kitapları ve tüm bunların yer aldığı videolardan yararlanılabilir. Evde YKS’ye çalışmak için online YKS hazırlık kursları alınabilir. Böylece üniversite sınavı konularına daha hızlı çalışılır.

Evde üniversite sınavına çalışmak için online YKS hazırlık kursları almak, sizi bir adım öne taşıyacaktır. Çünkü online sınava hazırlık kurslarında dersler hem video formatında hem de PDF versiyonu ile sunulur. Online YKS kursları alarak TYT ve AYT konularını kendi öğrenme stilinize uygun bir biçimde öğrenebilirsiniz.

Evde üniversite sınavına hazırlanırken çözemediğiniz soruların çözümünü konulara hakim olan kişilere sormayı ihmal etmeyin. Bunun için yapamadığınız soruların çözümünü öğrenebildiğiniz telefon uygulamalarını kullanabilir ya da arkadaşlarınıza danışabilirsiniz.

 

 

YKS Dersleri Nelerdir?

YKS dersleri şunlardır:

  • TYT Fizik dersi
  • AYT Fizik
  • TYT Kimya
  • AYT Kimya dersi
  • AYT Türk Dili ve Edebiyatı
  • TYT Geometri
  • AYT Geometri
  • TYT Matematik dersi
  • AYT Matematik
  • TYT Biyoloji
  • AYT Biyoloji dersi
  • TYT Türkçe
  • TYT Coğrafya
  • AYT Coğrafya dersi
  • TYT Tarih
  • AYT Tarih
  • TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • TYT Felsefe dersi
  • AYT Mantık
  • AYT Felsefe
  • AYT Psikoloji dersi
  • AYT Sosyoloji

YKS dersleri,Temel Yeterlilik Testi (TYT)veAlan Yeterlilik Testleri’nde (AYT)sorulan derslerden oluşmaktadır. Yukarıda sıralanan derslere ek olarak yabancı dil bölümü öğrencilerinin sorumlu olduğuYabancı Dil Testi (YDT)konularından da söz edilebilir. YDT’de öğrenciler sorumlu oldukları yabancı dile ait gramer ve kelime bilgisi gerektiren soruları çözmektedir bu yüzden öğrenilen yabancı dilin konuları araştırılmalıdır.

YKS Konuları Ne Kadar Sürede Biter?

YKS konuları yani TYT ve AYT dersleri, hızınıza göre değişmekle birlikte yaklaşık 7 ay içerisinde biter.

Temeli olan öğrenciler YKS konularını yaklaşık 5 ay içerisinde bitirebilirken üniversite sınavına sıfırdan çalışmaya başlayan öğrenciler TYT ve AYT konularını yaklaşık 7 ay içerisinde bitirebilir. Bu süreler sizin kapasitenize, ders çalışmaya ayıracağınız vakte, seçtiğiniz bölüme ve öğrenme hızınıza göre değişiklik gösterir.

Üniversite Sınavına Çalışmaya Nereden Başlamak Gerekir?

Üniversite sınavına çalışmaya TYT konularını öğrenmekle başlamak gerekir. TYT konularını bitirmeye yakın bir dönemde AYT konularına çalışmaya başlanmalıdır.

Üniversite Sınavına Kaçıncı Sınıfta Hazırlanmalı?

Üniversite sınavına 9. sınıftan itibaren hazırlanmaya başlamak en uygun olanıdır ancak YKS’ye çalışmak için 11. sınıftan itibaren daha fazla yoğunlaşmaya başlamak gerekir.

Üniversite Kazanmak için Kaç Net Gerekir?

2022 yılında üniversite kazanmak için 150 puanlık baraj kaldırılmıştır ancak öğrencinin Türkçe ve Matematik testlerinde en az yarım net yapması yani 0.5 puan alması gerekir.

İyi Bir Üniversite için Kaç Bine Girmek Gerekir?

İyi bir üniversite kazanmak için bölüme göre değişmekle birlikte genel olarak ilk 20 bine girmek gerekir.

İyi bir üniversite kazanmak için eşit ağırlık bölümünde ilk 40 bine girmek, sayısal bölümünde ilk 10 bine girmek, sözel bölümünde ilk 20 bine girmek ve yabancı dil bölümünde ise ilk 10 bine girmek gerekir.

Yorum Yap

Profil Görsel
Kursuna Kayıt Oldu
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 0850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat