AYT’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı?
Kategorilerimiz
06 EKİM 23
Devamını Oku

27 EYLÜL 23
Devamını Oku

06 KASIM 22
Devamını Oku

06 KASIM 22
Devamını Oku

AYT’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı?
Blog YazarıBlog Tarihi 11-09-2022

AYT’ye Çalışmaya Ne Zaman Başlamalı?

AYT’ye çalışmaya ocak ayından itibaren başlamak gerekir. Fakat 11. ve 12. sınıftayken AYT konularını öğrenmek, AYT hazırlık sürecinde konuları daha hızlı bitirmenizi sağlayacaktır.

Eğer mezuna kalmadıysanız ve 12. sınıftayken AYT’ye girecekseniz okulda öğretmenlerin anlattığı konuları iyi bir şekilde öğrenerek vakit kazanmaya çalışın. Böylece bu konulara baştan çalışmaya gerek kalmayacak ve konu tekrarı yapıp bol soru çözmek yeterli olacaktır.

Yaz Tatilinde AYT'ye Nasıl Çalışılır?

Yaz tatilindeAYT’ye çalışmakiçin ilk etapta kendinize bir ders planı oluşturun. Yaz tatilinde AYT’ye çalışmak istiyorsanız 12. sınıf konularını öğrenmeye geçmeyin, sırayla ilerlemeye çalışın. 10. ve 11. sınıf konularına ağırlık verin. AYT konularını öğrendikçe test çözerek pratik yapın.

Yaz tatilinde AYT çalışmak istiyorsanız hazırladığınız programı düzenli olarak uygulamaya çalışın. Kendinize dinlenmek için de vakit ayırın ve programınızı oluştururken bu kritere dikkat edin. Aksi halde yazın sıcak günlerde ders çalışmak öğrenme sürecinizi olumsuz etkileyecek ve kısa sürede sıkılmanıza neden olacaktır.

Yaz tatilinde AYT çalışırken geçmiş yıllarda en çok zorlandığınız ve anlamadığınız AYT konularına çalışabilirsiniz. Örneğin Matematik’te Trigonometri konusu birçok ünitenin temelini oluşturur. 11. sınıfta bu konuyu yeterince öğrenemediyseniz yaz tatilinde AYT çalışmak için hazırladığınız programa bu konuyu ekleyebilirsiniz.

AYT Konuları Kaç Ayda Biter?

AYT konuları ortalama 5 ay içerisinde biter. AYT konuları 11 ve 12. sınıfta öğrenildiği için daha kolay akılda tutulur ve 5 ay içerisinde çalışılabilir.

AYT konularını bitirme süresi dersleri öğrenme hızınıza, kapasitenize, ders çalışmak için ayırdığınız zamana, temelinizin ne kadar güçlü olduğuna veTYT konularınıne kadar iyi öğrendiğinize göre farklılık gösterir.

Eğer temeliniz sağlamsa AYT konularını 3,5 ay içerisinde bitirebilirsiniz. 12. sınıfta AYT konularının en büyük ve önemli kısımlarını gördüğünüz için okulda bu konuları öğrendikçe evde kısa tekrarlar yapabilir ve AYT hazırlık sürecinde bu konuları tekrar edip bol bol test çözebilirsiniz. Böylece AYT konularını kısa sürede bitirmiş olursunuz.

Eğer 11 ve 12. sınıf boyunca okulda anlatılan AYT konularını dikkatli bir şekilde takip edip öğrenirseniz üniversite sınavına hazırlık aşamasında AYT konularını daha hızlı bitirebilirsiniz.

Temeliniz sağlam değilseAYT dersleriniortalama 6 ay içinde tam anlamıyla öğrenmiş olursunuz. Temelinizi sağlamlaştırmanın yolu ise TYT konularını etkili bir şekilde öğrenmekten geçer. Özellikle Matematik, Geometri, Fizik, Coğrafya, Tarih gibi derslerde AYT konularını çabuk bitirmek için TYT konularını iyi öğrenmek gerekir. 

AYT Konuları Ne Zaman Bitmeli?

AYT konularısınava 1 ay kala yani mayıs ayında bitmelidir. AYT konularını en geç sınava 1 ay kala bitirip bol bol deneme çözmeye ağırlık vererek sınavda başarılı olabilirsiniz.

Eğer mezuna kalan öğrencilerden değilseniz zaten okulda AYT konularının büyük kısmını görmüş olursunuz. Bu konuları okulda iyi bir şekilde öğrenip evde kısa tekrarlar yaparak AYT konularını öğrenebilirsiniz. Daha sonra sınava hazırlık sürecinde AYT konularını öğrenmeye başladığınızda 12. sınıf AYT konularını daha hızlı bir şekilde bitirmiş olursunuz. 12. sınıf AYT konularını yalnızca tekrar edip test çözerek süreci hızlandırabilirsiniz.

AYT'ye Çalışmaya Hangi Dersten Başlamalı?

AYT’ye çalışmaya AYT derslerinin ilk konularından başlamak gerekir. AYT derslerinin ilk konuları da ÖSYM tarafından sınavda sorulur dolayısıyla bu konulara da önem vermek gerekir.

AYT Edebiyat dersine çalışmaya Dil ve İletişim konusundan, AYT Matematik çalışmaya Polinomlar konusundan, AYT Fizik dersine çalışmaya Vektörler konusundan başlanmalıdır. AYT Coğrafya dersine çalışmaya Biyoçeşitlilik konusundan, AYT Biyoloji dersine çalışmaya Sinir Sistemi konusundan ve AYT Kimya dersine çalışmaya Kimyasal Tepkimelerde Enerji ünitesinden başlayabilirsiniz. AYT Felsefe dersine çalışmaya Felsefeye Giriş ünitesinden, AYT Sosyoloji dersine çalışmaya Sosyolojiye Giriş konusundan, AYT Psikoloji dersine çalışmaya Psikolojiye Giriş ünitesinden ve AYT Mantık dersine çalışmaya ise Mantığa Giriş konusundan başlamalısınız.

AYT'de Hangi Dersler Bulunur?

AYT’de şu dersler bulunur:

  • AYT Fizik dersi
  • AYT Tarih dersi
  • AYT Coğrafya dersi
  • AYT Biyoloji dersi
  • AYT Kimya dersi
  • AYT Türk Dili ve Edebiyatı dersi
  • AYT Felsefe dersi
  • AYT Sosyoloji dersi
  • AYT Mantık dersi
  • AYT Geometri dersi
  • AYT Matematik dersi
  • AYT Psikoloji dersi
  • AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi

Yorum Yap

Profil Görsel
Kursuna Kayıt Oldu
Eğitim Danışmanımız ile iletişime geç.
Hemen Ara
+90 0850 840 54 37
Whatsapp ile destek al
İletişime geçmek için tıkla
Menüyü Kapat